Home | Logopedie Rooi | Praktijk Moeskops & van Hoof
     


Per 1 augustus 2011 is de Directe Toegankelijkheid Logopedie (DTL) een feit. Dit betekent dat u in sommige gevallen geen verwijzing nodig heeft van een arts, tandarts of specialist. Dit is afhankelijk van uw verzekering.

Door middel van een screening wordt gekeken of de hulpvraag bij de logopedische zorgverlening past en of er nadere diagnostiek door een (huis)arts nodig is.

Wij zijn geschoold in het afnemen van de DTL screening en voldoen daarmee aan de eisen van DTL.

Wilt u liever eerst met uw huisarts overleggen?

Dat kan. Dan kunt u uw huisarts alsnog om een verwijsbrief vragen. Daarna kan direct gestart worden met anamnese, onderzoek en behandeling.

Vergoeding DTL
Helaas is nog niet iedere zorgverzekeraar bereid de DTL te vergoeden. Op dit moment is bekend dat De Friesland, Kiemer, Eno, Salland, Holland Zorg, Energiek, CZ, OHRA en Delta Lloyd de DTL-screening niet vergoeden. Bij de overige zorgverzekeraars kan het zijn dat de kosten eerst worden verrekend met uw eigen risico. Dit kunt u nakijken in uw polisvoorwaarden.

Bent u verzekerd bij bovengenoemde zorgverzekeringen? Dan heeft uw verzekeraar er voor gekozen om met een verwijzing te blijven werken. U heeft in dat geval dus altijd eerst een verwijzing van een huisarts, specialist, tandarts of orthodontist nodig om logopedie vergoed te krijgen.


Adres

Eerschotsestraat 37
5491 AA, Sint-Oedenrode
0413-472566
info@logopedierooi.nl

Klik hier voor een Routebeschrijving


   Eerschotsestraat 37 te Sint-Oedenrode           |              Colofon           |              info@logopedierooi.nl